Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) nolēmis atsaukt no Rīgas brīvostas ministrijas virzīto pārstāvi Reformu partijas valdes locekli Ingu Antāni (RP).

Naudiņš skaidroja, ka galvenais iemesls šādam lēmumam ir Antānes nodokļu parāda saistības pret valsti 17 000 eiro apmērā.

Ar Antāni šodien esot runājusi ministra biroja vadītāja, taču Naudiņš ar Antāni vēl neesot pārrunājis šos jautājumus, jo viņai izslēgts telefons. Arī aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar Antāni.

Ministrs vēl lemšot par jauno Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvi Rīgas brīvostā. Pagaidām lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts, apgalvoja Naudiņš.

Kā vēsta portāls "pietiek.com", Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dokumentu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvalde lēmumu no Antānes piedzīt nodokļu parādu 17 088,52 eiro (12 009,88 latu) apmērā pieņēmusi jau 2013.gada 24.septembrī.

Politiķe kopš pērnā rudens neesot veikusi nodokļu nomaksu, tādēļ VID izmantojis likumā dotās tiesības gadījumos, kad jāpiedzen budžetā maksājamie nodokļu parādi, un aizvadītajā nedēļā vērsies Rīgas brīvostas pārvaldē. VID Rīgas brīvostas pārvaldei esot devis rīkojumu ik mēnesi ieturēt 30% no Antānei izmaksājamā atalgojuma.

Antāne ir arī ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) padomniece un Reformu partijas valdes locekle.

Rīgas brīvostas valdē ir astoņi valdes locekļi - četri pašvaldības pārstāvji un četri valdības iecelti pārstāvji - ekonomikas, finanšu, satiksmes un vides ministra izvirzīti pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!