Foto: DELFI
Biedrība "Antiglobālisti" 31.janvārī ieplānojusi pasākumus, kas būs vērsti pret eiro ieviešanu, informēja biedrības pārstāvji.

Mītiņš pie Saeimas plānots plkst.8.30 un tā moto būs "Protests pret eiro ieviešanu". "Šajā dienā Saeimas deputāti plāno iznīcināt nacionālo valūtu – latu un līdzīgi kā 1940.gadā, pāriet uz pārnacionālu naudas vienību, pār kuru mums vairs nebūs nekādas kontroles. Rubļu vietā šoreiz būs euro," teikts biedrības paziņojumā.

Pasākumu atbalstīšot arī vairākas citas sabiedriskas organizācijas un domubiedru grupas.

Savukārt plkst.17.30 Rīgā, Brīvības gatvē 266 plānota konference. Tās laikā būs arī īsa preses konference par referendumu pret eiro ieviešanu , ko rosina biedrība "Latvija par latu" vairāku sabiedrisku organizāciju kopprojekta "Eiro – NĒ!" ietvaros.

Konferencē "Kādēļ mums nevajag eiro? Kādēļ mums jāsaglabā lats?" piedalīsies vairāki sabiedrībā zināmi ekonomisti, juristi, sabiedrisku organizāciju pārstāvji. Visi konferences dalībnieki ir savu neatkarīgu viedokļu paudēji, kurus vieno kopīga ideja – suverēnas, neatkarīgas valsts pastāvēšana. Tajā tiks ne tikai runāts par esošo situāciju valstī, bet arī piedāvāti alternatīvi valsts attīstības risinājumi, informē biedrība.

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā skatīs Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto un valdības akceptēto Eiro ieviešanas likumprojektu, kas noteiks kārtību pārejai no lata uz eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!