Foto: LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) kā premjera amata kandidātu izvirzījusi pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku, portāls "Delfi" uzzināja politiskajā spēkā.

Partijas paziņojumā uzsvērts, ka Pabrikam ir vislielākā darba pieredze valdībā, strādājis Eiropas parlamentā, un viņš ir apvienības pieredzējušākais ministrs. Savukārt nākamā Latvijas premjerministra galvenais uzdevums būšot drošība un krīzes vadība.

"Mans pirmais darbs, stājoties amatā, būs nodrošināt manas tautas nacionālo, sociālo un ekonomisko drošību. Jaunajai valdībai nebūs dots laiks ieskrieties, jo krīzes būs jārisina no pirmās dienas. Premjeram ir jābūt arī krīzes vadītājam, kurš uzņemas atbildību pats un prasa rīcību no ministriem," pauž Pabriks.

Par otro premjera kandidāti ir apstiprināta Marija Golubeva, kas ir arī apvienības Rīgas saraksta līdere.

"Es atbalstu Arta Pabrika kandidatūru. Viņš ir pieredzējis nacionālajai drošībai būtisku ministriju vadītājs un spēcīgs kandidāts premjera darbam. Es esmu gatava strādāt Arta komandā, un, ja un kad būs nepieciešams, uzņemties arī valdības vadību," norāda Golubeva.

Izvirzot divus kandidātus, apvienība uzsver arī spēcīgo komandu, dzimumu līdztiesību un solidaritāti.

Apvienības Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks un Marija Golubeva cieši sadarbosies gan vēlēšanu kampaņā, gan nākamajā valdībā.

Jau ziņots, ka apvienības sarakstu līderis Vidzemē ir Pabriks, Rīgā – Golubeva, Latgalē – AP Saeimas frakcijas vadītājs Juris Pūce, Kurzemē – iekšlietu ministrs Kristaps Eklons un Zemgalē – VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!