Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 22. oktobrī, apstiprināts viens Covid-19 saslimšanas gadījums "Maxima Latvija" darbiniekam, kurš strādā "Maxima XX" veikalā Rīgā, Vienības gatvē 113, portāls "Delfi" noskaidroja uzņēmumā.

Pēc informācijas saņemšanas par darbinieka saslimšanu, veikals nekavējoties slēgts dezinfekcijas veikšanai, kā arī stingri ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas – apzināti visi darbinieki, kuri bija kontaktā ar šo personu, lai nozīmētu mājas karantīnu, kā arī veselības pārbaudes, skaidroja uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris.

Pēc pilnīgas telpu dezinfekcijas veikals atsācis darbu ar jaunu darbinieku komandu. Saslimušais darbinieks pēdējo reizi darbā bija 20. oktobrī, norādīja Beseris.

"Maxima Latvija" stingri vadās pēc SPKC ieteikumiem un rīkojas saskaņā ar institūciju norādījumiem un rekomendācijām, lai nodrošinātu darbinieku un pircēju veselību. Papildus tam uzņēmumā ir izstrādātas vadlīnijas rīcībai šādās situācijās un pastāvīgi tiek sekots līdzi darbinieku veselības stāvoklim, kā arī ir ieviesta virkne drošības pasākumu, lai novērstu koronavīrusa izplatību, apgalvoja Beseris.

"Klientu un darbinieku drošība ir mūsu prioritāte. Saņemot informāciju par darbinieka saslimšanu un sekojot SPKC rekomendācijām, kā arī uzņēmumā izstrādātajām vadlīnijām, operatīvi reaģējām, lai ierobežotu tālāku vīrusa izplatību. Šobrīd ir pabeigta pilnīga telpu dezinfekcija, kā arī esam norīkojuši visus konkrētās maiņas darbiniekus mājas karantīnai un veselības pārbaudēm. Vēlreiz atgādinām uz veikalu doties veseliem, ievērojot divu metru distanci, izmantot mutes un deguna aizsegus vai arī izmantot attālinātās iepirkšanās platformu www.barbora.lv," uzsver "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins.

"Maxima" aicina arī visus veikala apmeklētājus un citus Latvijas iedzīvotājus turpināt rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim, kā arī SPKC un valdības rekomendācijām, ievērojot visstingrākos piesardzības pasākumus – uz veikalu doties tikai veseliem. Tāpat īpaši svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts pašizolācijā esošajiem iedzīvotājiem, kā arī neaizsargātākajām sabiedrības grupām, it īpaši vecāka gadagājuma iedzīvotājiem – palīdzot viņiem sagādāt pārtiku un ikdienā nepieciešamās preces.

Saskaņā ar SPKC rekomendācijām, veikala klienti ir zema riska grupā, kam specifikas darbības nav jāveic.

SPKC pārstāve Ilze Arāja portālam "Delfi" apstiprināja, ka notiek epidemioloģiskā izmeklēšana un tiek noteiktas kontaktpersonas.

Jau ziņots, ka iepriekš Covid-19 saslimšana konstatēta "Maxima" darbiniekiem Olainē.

Pēdējā diennaktī veikti 5510 Covid-19 testi, reģistrēts 161 jauns saslimšanas gadījums, kā arī divas personas mirušas, liecina SPKC apkopotā informācija.

Mirušie bijuši vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2,9%.

Latvijā kopā saslimuši 3958 cilvēki, bet 1357 ir izveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!