Foto: Scanpix/Reuters

Ministru kabinets otrdien, 16. maijā, uzklausīs Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par Latvijas kapitāla tirgus tālāku attīstību, kas tostarp paredz vērtēt valsts kapitālsabiedrību daļu kotēšanu biržā.

Pirmdien, 15. maijā, pēc koalīcijas partneru sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka valdība otrdien uzklausīs FM piedāvājumu, kādā veidā valsts kapitālsabiedrības varētu kotēt biržā.

"Tas ir svarīgs ekonomikas transformācijas un konkurētspējas elements. Šī nav privatizācija, bet mēs teiksim ardievas politiskajai ietekmei lielajās valsts kapitālsabiedrībās, ļaujot piesaistīt jaunu kapitālu," pauda Kariņš.

Kariņš piebilda, ka šis jautājums beidzot ir jāizkustina, jo līdz šim, viņa ieskatā, valsts kapitālsabiedrību daļu kotēšanai biržā pretojās politiskās aprindas, lai gan uzņēmējdarbības vide publiski pauž šai idejai atbalstu.

Arī "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars sacīja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks atbalsta priekšlikumu par valsts kapitālsabiedrību daļu kotēšanu biržā, lai piesaistītu papildus finansējumu. Tajā pašā laikā politiķis uzsvēra, ka šāds priekšlikums ir jāizvērtē.

"FM ziņojums paredz kvalitatīvu izvērtējumu. Virzīsimies uz priekšu, ja redzēsim, ka sabiedrībai no tā būs lielāks ieguvums, nekā riski," secināja Tavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!