Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien, 7. jūlijā, ir pieņēmis ārlietu ministra Edgara Rinkēviča atkāpšanos no amata saistībā ar Valsts prezidenta amata pienākumu pildīšanas uzsākšanu sestdien, 8. jūlijā.

Premjera birojā portālu "Delfi" informēja, ka līdz jauna ārlietu ministra apstiprināšanai Saeimā ārlietu ministra amata pienākumus no sestdienas, 8.jūlija, uzņemsies Ministru prezidents.

Par lēmumu ir informēts Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Jau vēstīts, ka, Rinkēvičam kļūstot par Valsts prezidentu, paliek vakants ārlietu ministra amats.

Kariņš jau iepriekš norādīja, ka ārlietu ministra pienākumus uz laiku varētu uzņemties kāds ministrs no "Jaunās Vienotības" (JV).

Savukārt Rinkēvičs atzina, ka vairākās Saeimā pārstāvētajās partijās ir cienīgi ārlietu ministra amata kandidāti, tostarp arī JV. Tāpat viņš norādīja, ka jebkurš nākamais ārlietu ministrs var rēķināties ar profesionālu kolēģu atbalstu.

Rinkēvičs skaidroja, ka jebkuram jaunam ministram ir nepieciešams laiks, lai apgūtu pamatlietas, kas ir tikai normāli, un parasti tie ir trīs līdz četri mēneši. Viņš arīdzan atzīmēja, ka Ārlietu ministrijā (ĀM) ir virkne aizsāktu darbu, kas ir jāpieskata un jāturpina, piemēram, Ukrainas rekonstrukcijas programma.

"Darbu saraksts ir garš, bet jaunais ministrs var rēķināties ar pilnu manu atbalstu - ja vēlēsies saņemt padomu, esmu gatavs to sniegt, nevēlēsies, tad neuzbāzīšos, jo katram ir savs darbs darāms - prezidentam savs un ministram savs. Zinu un jūtu, ka kolēģu atbalsts un profesionalitāte ĀM būs tāda, ka jaunajam ministram sākt strādāt būs viegli," teica jaunievēlētais Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!