Foto: DELFI

Ārlietu ministrija stingri nosoda Burgasas pilsētas lidostā Bulgārijā notikušo terora aktu, kas bija vērsts pret autobusu, kurā atradās tūristi no Izraēlas, sprādzienā nogalinot septiņus un ievainojot 30 cilvēkus, portālu "Delfi" informēja ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem bojā gājušo tuviniekiem un draugiem, un novēl ievainotajiem ātru atveseļošanos.

Terora akts pret tūristu grupu ir gļēvas vardarbības izpausme. Latvija nosoda terorismu jebkurā tā izpausmes formā un šī terora akta plānotāji un veicēji ir jānoskaidro un tiem jāsaņem adekvāts sods, uzsver ĀM.

Jau ziņots, ka Bulgārijā trešdien noticis sprādziens autobusā ar Izraēlas tūristiem, kurā gājuši bojā septiņi un ievainoti 30 cilvēki, un Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu uzbrukumā vainojis Irānu.

Eksplozija notikusi pie Melnās jūras piekrastes pilsētas Burgasas lidostas, kad izraēlieši, kas bija ieradušies ar čārterreisa lidmašīnu no Telavivas, iekāpuši autobusā. Mladenovs Lībermanam sacījis, ka sprāgusi autobusā ievietota bumba. Iepriekš tika izteiktas versijas, ka autobusā vai pie tā uzspridzinājies terorists pašnāvnieks vai arī uz to mesta sprāgstierīce un atklāta uguns.

Autobuss, kurā atradušies 47 cilvēki, aizdedzies un bojāti arī vairāki līdzās esošie transportlīdzekļi, tostarp vairāki autobusi, no kuriem dažos arī bija tūristi no Izraēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!