Foto: LETA

Otrdien, 20. oktobrī, ar Ministru kabineta rīkojumu Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta vadītājs Artis Lapiņš apstiprināts Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja amatā, jaunos amata pienākumus sākot pildīt no 2. novembra.

Lapiņš jaunajā amatā apstiprināts, izmantojot amatā pārcelšanas kārtību.

Valdības sēdē Lapiņš pateicās par doto iespēju, kā arī vispārīgi iezīmēja darba prioritātes, tajā skaitā iestādes un darbinieku kapacitātes nostiprināšanu. Par svarīgu darbu viņš arī nosauca darbu pie iepirkumu centralizācijas, kā arī atklātības veicināšanu iepirkumu jomā.

Biroja vadītāja vieta kļuva brīva, jo saskaņā ar ekonomikas ministra rīkojumu līdzšinējā IUB biroja vadītāja Dace Gaile no 12. oktobra uz nenoteiktu laiku ir pārcelta Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītājas amatā.

Lai nodrošinātu labu pārvaldību, efektīvu civildienesta uzdevumu izpildi un izmantotu valsts civildienesta cilvēkresursus, pieņemts lēmums par ierēdņa pārcelšanu iestādes vadītāja amatā, teikts valdības rīkojuma par Lapiņa pārcelšanu anotācijā.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) ir izvērtējis Lapiņa profesionālo pieredzi un uzskata par lietderīgu viņa pārcelšanu IUB biroja vadītāja amatā.

Lapiņam ir IUB vadītāja amatam atbilstoša izglītība – maģistra grāds tiesību zinātnēs, profesionālā pieredze un zināšanas publisko iepirkumu regulējumā jomā, kas iegūtas, gan strādājot IUB Metodoloģijas departamentā, gan Finanšu ministrijas Juridiskajā departamentā, kura funkcijās ietilpst politikas izstrāde publisko iepirkumu jomā.

Lapiņam ir labas vadītāja prasmes un praktiskā darba pieredze organizācijas procesu un cilvēkresursu pārvaldībā, stratēģisko jautājumu risināšanā, kā arī pieredze Latvijas interešu pārstāvībā Eiropas Savienības institūcijās, teikts anotācijā. Ir saņemta arī Lapiņa piekrišana pārcelšanai Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja amatā.

Jau ziņots, ka Lapiņš darbojās arī Rīgas domes pagaidu administrācijā pēc tam, kad Saeima domi atlaida ar īpaši pieņemtu likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!