Foto: AFP/Scanpix/LETA

Farmācijas uzņēmums "AstraZeneca" piegādās Eiropas Savienībai (ES) par 30% vairāk vakcīnas dozu nekā solīja pagājušajā nedēļā, svētdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Uzņēmums papildus piegādās deviņus miljonus vakcīnas devu un piegādes uzsāks nedēļu agrāk, nekā bija plānots, tviterī pavēstījusi fon der Leiena.

Jau vēstīts, ka Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) piektdien rekomendēja EK apstiprināt "AstraZeneca" vakcīnu visiem cilvēkiem vecumā virs 18 gadiem, norādot, ka tā uzskata, ka tā ir efektīva arī gados vecākiem cilvēkiem.

"EZA ir rekomendējusi reģistrācijai "AstraZeneca" vakcīnu, lai novērstu koronavīrusa slimību cilvēkiem no 18 gadu vecuma," teikts Amsterdamā bāzētās EZA paziņojumā.

Kā pavēstīja EZA, "vēl nav pietiekami daudz rezultātu par vecākiem [izmēģinājumu] dalībniekiem" virs 55 gadiem, taču ir "sagaidāma aizsardzība", jo viņiem tika konstatēta imūna reakcija, un balstoties uz pieredzi ar citām vakcīnām.

"EZA zinātniskie eksperti uzskata, ka vakcīnu var lietot vecākiem cilvēkiem," teikts EZA paziņojumā. "No notiekošajiem pētījumiem, kas ietver lielāku gados vecāku dalībnieku īpatsvaru, ir gaidāms vairāk informācijas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!