Foto: AFP/Scanpix

Ikvienam ir skaidrs, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins īsteno propagandas un dezinformācijas kampaņu pret Baltijas valstīm, Ukrainu, kā arī vairākām NATO dalībvalstīm šajā reģionā, ceturtdien, atklājot NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jauno ēku Rīgā, sacīja ASV senators un ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Džons Makeins.

Makeins arī norādīja, ka Krievijas īstenotajai propagandai ir bijusi ietekme uz krieviski runājošo sabiedrības daļu Baltijas valstīs.

"Dezinformācija nav jauna metode, jo tā veikta jau gadsimtiem ilgi. Es ticu, ka NATO Izcilības centrs Rīgā var palīdzēt sniegt patiesu informāciju un realitāti visu NATO dalībvalstu iedzīvotājiem, ieskaitot Baltijas valstis," sacīja senators.

"Esmu pārliecināts, ka mēs varam cīnīties pret propagandu, jo propaganda ir meli. Šī institūcija [NATO Izcilības centrs Rīgā] būs svarīga, lai nodrošinātu patiesas informācijas izplatību, jo patiesība vienmēr gūst virsroku," uzsvēra ASV politiķis.

Uz NATO Izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos atklāšanu ceturtdien bija ieradies arī prāvs mediju pārstāvju pulks, tostarp no ārzemēm, piemēram televīzijas no Krievijas.

NATO Izcilības centrs stratēģiskās komunikācijas jautājumos darbosies baltā trīsstāvu ēkā Rīgā, Kalnciema ielā 11b, un to ieskauj balts betona mūris. Ēka, pie kuras turpmāk plīvos NATO un Latvijas karogi, atrodas pie Kalnciema un Slokas ielu krustojumā.

NATO centra atklāšanā piedalījās daudz ārvalstu militārpersonu un augstas amatpersonas. Ieradās Makeins, ASV senatori Šeldons Vaithauss un Džons Baraso, kā arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!