Foto: LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti pirmdien lēma likvidēt Rīgas pilsētas būvvaldi un Rīgas pilsētas arhitektu biroju, lai to funkcijas varētu pārņemt domes Pilsētas attīstības departaments.

Lēmums vēl jāapstiprina domes sēdē.

Kā iepriekš vēstīts, ka šāds lēmumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu efektīvu Rīgas pilsētas pašvaldības funkciju un uzdevumu izpildi.

Izskatīšanai iesniegtajā dokumentā noteikts, ka "Rīgas pilsētas arhitektu biroju" un Rīgas pilsētas būvvaldi paredzēts likvidēt un ar 1. septembri abu biroju funkcijas nodot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam.

Abu organizāciju likvidācija pabeidzama līdz 31. augustam.

Plānots, ka reorganizācijas rezultātā departamentā tiek izveidotas atsevišķas struktūras - Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvalde un Būvniecības kontroles pārvalde, kas strādā departamenta direktora pakļautībā un veic abu likvidēto iestāžu funkcijas.

Lai likvidāciju varētu veikt, tiek plānots izveidot īpašu komisiju, kurā darbotos Pilsētas attīstības departamenta direktors kā komisijas priekšsēdētājs un četri komisijas locekļi – Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs, domes Finanšu departamenta direktors, domes juridiskās pārvaldes direktors un Rīgas pilsētas arhitekts.

Komisijai būs jāveic darbinieku izvērtējums, apzinot, kuriem darbiniekiem nodrošināt tiesības turpināt darbu citās domes institūcijās, bet ar kuriem izbeigt darba tiesiskās attiecības.

Tāpat jāveic arī biroja telpu lietderības izvērtējums vai jaunu telpu atrašana un pielāgošana Pilsētas attīstības departamenta turpmākajai darbībai.

Jau vēstīts, ka ideja par šo struktūru reoganizāciju parādījās jau pagaidu administrācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!