Foto: Kadrs no video
Jau desmito gadu Rīgā notiek Ziemeļeiropā lielākais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas Konference 2015", kas šā gada 6. un 7. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcē vairāk nekā 500 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, diplomātus, politiķus, akadēmiķus un uzņēmējus no 40 pasaules valstīm.

Visā konferences norises laikā tās ilggadējais informatīvais atbalstītājs portāls "Delfi.lv" piedāvā tiešraidi un reportāžas.

Konferencē ik gadu tiek aplūkoti drošības un ārpolitikas jautājumi, tajā izskan dažādu ekspertu viedokļi un izaicinoši priekšlikumi par šā brīža aktuālākajiem pasaules notikumiem. Šogad konferencē tiks diskutēts par tādām tēmām kā Eiropas vieta pasaules ģeopolitikā, turpmākās attiecības ar Krieviju, propagandas un nepatiesas informācijas ietekme sabiedrībā. Visbeidzot, tiks izvirzīti Eiropas turpmākie mērķi saistībā ar Krievijas līdzšinējām darbībām, kā arī iespējamajiem terorisma draudiem, kurus varētu izraisīt "Islāma valsts" un bēgļu krīze Eiropā.

Konferenci piektdien, plkst. 15.00 atklās Latvijas Republikas Prezidents Raimonds Vējonis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Plkst. 15.30 pirmajā diskusijas panelī Latvijas Republikas premjerministre Laimdota Straujuma, Ukrainas Republikas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, Eiropas Savienības viceprezidents Valdis Dombrovskis, Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Eiropas Savienībā Entonijs Gārdners spriedīs par to, kā Eiropai saglabāt savu lomu un ietekmi jaunajos ģeopolitiskajos un ģeoekonomiskajos apstākļos.

Plkst. 17.00 Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas Valsts sekretārs Jānis Garisons kopā ar Polijas Republikas Senatoru Bogdānu Kliču, bijušo NATO Spēku Eiropā komandiera vietnieka ģenerālleitnantu Seru Ričardu Širefu, un Arizonas štata universitātes "McCain Institute for International Development" izpilddirektoru Kurtu Volkeru pārrunās NATO lomu globālās stabilitātes aizsardzībā, tā sauktās "Islāma valsts" apkarošanā un NATO gatavības rīcības plāna realizāciju.

Pasākuma norisei līdzi var sekot arī pašā "Rīgas konferences 2015" interneta vietnē "Rigaconference.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!