Foto: DELFI
Ar Veselības ministra Gunta Belēviča rīkojumu no 9.septembra par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora pienākumu izpildītāju uz laiku iecelta Veselības ministrijas Veselības aprūpes departamenta direktora vietniece Biruta Kleina, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Kleina ir ieguvusi veselības zinātņu maģistra grādu Rīgas Stradiņa universitātē. Kopš 2004.gada Kleina strādā Veselības ministrijā, kur darba pienākumi ir saistīti ar līdzdalību valsts veselības aprūpes nozares stratēģiskajā plānošanā, tostarp koordinējot arī neatliekamās medicīniskās palīdzības, katastrofu medicīnas sistēmas un ārstniecības jautājumus reglamentējošo tiesību aktu projektu izstrādi.

Kleina arī pārstāv Latviju Pasaules Veselības organizācijas, Eiropas Savienības un citu starptautisko institūciju darba grupās, kas risina ar veselības aprūpes organizāciju saistītus jautājumus.

Kleinai ir arī liela praktiskā darba pieredze pirmsslimnīcas neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā, gandrīz 20 gadus strādājot gan kā brigādes vadītājai, gan par ārsta palīgu kardioloģiskās brigādes sastāvā Rīgas ātrās palīdzības stacijā.

Līdzšinējais NMPD direktors Armands Ploriņš ir atstādināts no amata, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, kas aizliedz viņam pildīt dienesta direktora amata pienākumus.

Saskaņā ar KNAB lēmumu, amata pienākumus liegts pildīt arī NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham. Par NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāja pienākumu izpildītāju uz laiku ir iecelta Rīgas reģionālā centra vadītāja vietniece Sarmīte Villere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!