Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 16. aprīlī, tiks atsākti Bruņinieku ielas atjaunošanas un labiekārtošanas darbi posmā no Valmieras ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai. Būtiski satiksmes ierobežojumi ir paredzēti aprīļa beigās, kad tiks veikti asfaltēšanas darbi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Sākotnēji paredzēts labot defektus pēc ziemas sezonas un sagatavošanās asfaltēšanas darbiem.

Satiksmei nebūtiski ierobežojumi Bruņinieku ielā paredzēti no 20. aprīļa, tomēr plašāki ierobežojumi gaidāmi aprīļa beigās – brauktuves seguma asfaltēšanas laikā.

Līdz jūnija sākumam ir paredzēts atjaunot ietvju un ielas brauktuves seguma virskārtu, izveidot divvirzienu veloinfrastruktūru, kas savienosies ar pērn atjaunoto Sporta ielu.

Tāpat plānots izvietot 80 jaunus velostatīvus un 21 soliņu.

Velostatīvi būs novietoti uz ietvēm pie izglītības iestādēm, sabiedriskajām ēkām un medicīnas iestādēm.


Pēc ielas seguma atjaunošanas tiks ieviestas arī satiksmes organizācijas izmaiņas, maksimālo braukšanas ātrumu paredzot 30 kilometrus stundā.

Arī ielu krustojumos paredzētas izmaiņas, padarot tos drošāk šķērsojamus gājējiem un velobraucējiem, savukārt veloinfrastruktūra tiks atdalīta ar norobežojošiem elementiem, atdurēm un marķējumu.

Bruņinieku ielas seguma atjaunošanu un labiekārtošanu veic SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"". Līguma summa ir 2 096 938 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!