Foto: stock.xchng
Sabiedriskais balsojums par 2012.gada Eiropas Cilvēku Latvijā turpināsies vēl līdz 19. decembra plkst. 12:00. Eiropas Kustība Latvijā izveidojusi pagaidu "topu" ar balsojuma trīs pagaidu līderiem (alfabētiskā secībā):

Aigars Apinis, trīskārtējais paralimpisko spēļu čempions. Šeit un tālāk balsotāju citāti – "Izcils sportists un cilvēks, kas pierāda, ka viss ir iespējams. Nekad nedrīkst zaudēt cerību!", "Tieši Aigars ir ne vien pierādījis un parādījis daudziem, cik spēcīgs patiesībā ir katrs no mums - cilvēks, bet arī nesis savu un Latvijas vārdu tālu un ne tik tālu aiz valsts robežām. Pieteikums Eiropai ir pārliecinošs un spilgts, jo latvietis ir bezgala stiprs", "Viņš ir kā simbols, ka ar centību var augstu tikt."

Krišjānis Kariņš, Eiropas Parlamenta deputāts – "Viņš aktīvi strādā Latvijas un Eiropas energoneatkarības ideju virzībā", "Man patīk Krišjāņa skatījums uz lietām, viņa viedoklis par Latvijas nākotni un ceļu, kāds tai būtu ejams. Lielisks cilvēks un lielisks latvietis", "Uz mani viņš atstāj darbīga un saprotoša politiķa iespaidu, pie tam ir politiski ļoti aktīvs, Eiropas parlamentā aizstāv Latvijas intereses, prot rast kontaktu ar pārējo valstu parlamentāriešiem."

Roberts Ķīlis, Latvijas izglītības ministrs – "Veic vēlamas reformas Latvijas augstākās mācību iestādēs, vēlās redzēt Latvijas univeristātes starp visslabākām Eiropā", "Beidzot atradies ministrs, kas iekustinājis jau ilgi nepieciešamo izglītības reformu", " Viņš ievieš Latvijas izglītībā jaunas vēsmas, cerams, atgriezīs to Eiropas līmenī; sākotnēji nepatika, bet sāk patikt arvien vairāk."

Balsojumā augstās pozīcijas atrodas arī (alfabētiskā secībā): Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāvniecības Eiropas Savienībā ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ilze Juhansone; Jaunā Rīgas teātra galvenais režisors Alvis Hermanis, infografiku rīka infogr.am veidotāji Uldis Leiterts un Raimonds Kaže; Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Eiropas studiju maģistra programmas direktore un pasniedzēja Tatjana Muravska un uzņēmuma "MADARA Cosmetics" direktore Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

Izvirzīt savu kandidātu balsojumam par 2012. gada Eiropas Cilvēku Latvijā iespējams vēl līdz 19. decembra plkst. 12:00, aizpildot e-veidlapu šeit vai aizsūtot uz info@eiropaskustiba.lv sava Gada Eiropas Cilvēka vārdu, uzvārdu, pamatojumu un kontaktinformāciju. Balsot iespējams arī Eiropas Kustības Latvijā Facebook lapā.

Sabiedriskais balsojums "Gada Eiropas Cilvēks Latvijā" norisinās jau 15. gadu pēc kārtas, to rīko biedrība "Eiropas Kustība Latvijā." Gada Eiropas Cilvēka tituls ar sabiedrisko balsojumu tiek piešķirts cilvēkam, kas ar saviem darbiem un idejām visvairāk veicinājis sekmīgu Latvijas integrāciju pārējā Eiropā un Eiropas integrāciju Latvijā. Starp pagājušo gadu uzvarētājiem ir tādas izcilas personības kā Renārs Kaupers, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Piebalgs, Māris Verpakovskis, Ina Strazdiņa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!