Foto: LETA

Valdība otrdien uz otro termiņu Daugavpils Universitātes (DU) rektora amatā apstiprināja profesoru Arvīdu Barševski, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Barševskis DU rektora amatu ieņem kopš 2007.gada, un pašreizējais pilnvaru termiņš viņam beigsies 6.septembrī.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norādījusi, ka Barševskis par DU rektoru nākamajam termiņam ievēlēts DU Satversmes sapulces rīkotajās rektora vēlēšanās, taču viņa kandidatūru jāapstiprina Ministru kabinetam.

Atbilstoši mācību iestādes Satversmei DU rektoru ievēl uz pieciem gadiem. Vienu kandidātu vairāk kā divus termiņus pēc kārtas šajā amatā ievēlēt nevar.

Barševskis ir dzimis 1965.gada 20.septembrī Krāslavas rajonā. Absolvējis Izvaltas vidusskolu, Daugavpils Pedagoģisko institūtu un Mihaila Lomonosova Maskavas Valsts universitāti.

Barševskis ir Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētājs, ir vairāku citu profesionālo biedrību biedrs gan Latvijā, gan ārvalstīs.Viņa zinātnisko pētījumu virzieni ir skrejvaboļu ģinšu Notiophilus, Loricera, Broscosoma, pasaules fauna, izplatība, taksonomija, bioloģija; Baltijas reģiona vaboļu fauna, izplatība un aizsardzība. Barševskis ir vairāk nekā 150 zinātnisku publikāciju autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!