Foto: Shutterstock

Avīzē 'Bauskas Dzīve" grupiņa skolotāju šonedēļ publicējusi sludinājumu, kurā pret atlīdzību meklē Covid-19 pozitīvu cilvēku, lai varētu saslimt, sestdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

LTV vēsta, ka televīzija sazinājusies ar konkrētā sludinājuma autori, kura teikusi, ka ir skolotāja un vēlas tikties pēc iespējas ātrāk, lūdzot pierādīt, ka zvanītājs ir Covid-19 pozitīvs, "lai nav, kad ir negatīvs", jo "man kolēģīte arī meklē" – viņas esot vairākas skolotājas, kuras vēloties inficēties, lai varētu turpināt strādāt.

Viņa neesot viena, bet "mēs esam bariņš skolotāju, kas, kā jūs ziniet, 15. novembrī, paliksim bez darba". "Nav runa par naudu, to mēs sarunāsim, man jāredz, ka esat pozitīvs" viņa izteikusies.

"Iveta" paudusi, ka skolotājas nebaidās saslimt, jo viņām "imunitāte ir kārtībā", viņas nebaidās no pārslimošanas, bet baidās no nepārbaudītas vakcīnas, kam "mutācijas" nav zināmas ilgtermiņā. Viņa neesot viena skolotāja. Sludinājuma autore, kurai ir 53 gadi, vēlējusies arī iegādāties viltus Covid-19 sertifikātu, taču tas viņai neesot izdevies.

Tāpat šobrīd viņa skolā izņēmusi darbnespējas lapu. Skolotāja strādājot vairākās Rīgas skolās.

LTV ziņo, ka šis nav vienīgais piemērs, kad cilvēki meklē iespēju apzināti inficēties ar Covid-19.

"Bauskas Dzīves" galvenā redaktore Anita Rozentāle LTV atzinusi, ka likuma pārkāpums šāda sludinājuma publicēšanai nav saskatīts. "Mēs, protams, brīdinājām kundzi, ka tā varbūt nebūs pareizi, taču viņa pastāvēja uz savu", iepriekš izteikusies Rozentāle. LTV ziņo, ka skolotāja esot vēlējusies parādīt, cik tālu esot novesti skolotāji un uz ko viņi esot gatavi.

"Spriedām par šo visu, un, pēc Reklāmas likuma, īsti nav iemeslu šādu sludinājumu nepublicēt. Kundze arī apgalvoja, ka ir vērsusies Valsts policijā, kur it kā teikts, ka likums neiebilst šāda sludinājuma publicēšanai laikrakstā," portālam "jauns.lv" iepriekš telefonsarunā skaidrojusi Rozentāle.

Valsts policija LTV atzinusi, ka šāda rīcība var novest līdz administratīvai un, iespējams, kriminālatbildībai.

Sods ar apzinātu inficēšanu ar bīstamu infekcijas slimību ir brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, atgādina LTV.

Jau vēstīts, ka no 11. oktobra līdz nākamā gada 11. janvārim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne papildu ierobežojumu, kā arī virknei profesiju izvirzīta prasība vakcinēties pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!