Valdība otrdien atbalstīja bēgļu pabalsta samazināšanu par 45,7% - līdz 139 eiro, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabinetā.

Atbalstītie noteikumu grozījumi paredz, ka pabalsts personai, kurai piešķirts alternatīvais statuss un bēglim no 2016. gada būs 139 eiro mēnesī, bet katrs nākamais bēgļa ģimenes loceklis saņem 97 eiro. Arī nepilngadīgas personas saņems 97 eiro mēnesī.

Līdz šim uzturēšanās pabalsta apmērs pieaugušai personai bija 256 eiro mēnesī, bet nepilngadīgai personai - 30% no šīs summas jeb 76,84 eiro.

Samazinot bēgļu pabalsta apmēru, budžetā plānots ietaupīt 380 tūkstošus eiro. "Minētais ietaupījums dos iespēju sniegt šo pabalstu visām personām, kurām tas nepieciešams ilgākā laika periodā," norāda Iekšlietu ministrija.

Saskaņā ar noteikumiem laulātie, savstarpēji vienojoties, savos iesniegumos norāda, kurš no viņiem pieprasa pabalstu 139 eiro apmērā, un kurš - 97 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijas iepriekš vienojās samazināt pabalsta apmēru bēgļiem līdz 139 eiro, kas atbilst pašreizējam iztikas minimuma apmēram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!