Foto: PantherMedia/Scanpix

"Lattelecom" bezmaksas apraides klientiem televizora ekrānos parādās brīdinājums par to, ka LNT un TV3 bezmaksas apraidē nav pieejams, novēroja biznesa portāls "Nozare.lv".

Skatītājiem, kas izmanto bezmaksas virszemes televīziju, pēc pusnakts redzami tikai divi Latvijas Televīzijas (LTV) kanāli LTV1 un LTV7. Savukārt LNT un TV3 veidotās programmas vietā parādās informatīvs paziņojums par pārmaiņām bezmaksas apraidē.

Pēc plkst.6 bezmaksas virszemes televīzijā jāparādās trim jauniem kanāliem - "Rīga TV24", "OTV" un "Re:TV". Lai redzētu jaunos kanālus, nepieciešams pēc plkst.6 restartēt dekoderus un veikt kanālu meklēšanu.

Kā ziņots, lēmumu par aiziešanu no bezmaksas apraides pieņēma MTG. Līdz ar to precīzi gadu mijā šo kanālu translēšana bezmaksas apraidē tiks pārtraukta.

Lai noskaidrotu, kuri kanāli tiks iekļauti bezmaksas apraidē, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) rīkoja konkursus uz sabiedriskā pasūtījuma daļu.

Konkursa rezultāti ir apstrīdēti Administratīvajā rajona tiesā. Lai gan tiesa ir lūgusi neslēgt līgumus ar konkursa uzvarētājiem, NEPLP, atsaucoties uz likumu, kas nosaka, ka konkursa rezultātu apstrīdēšana neatceļ NEPLP lēmuma darbību, tomēr līgumus ar konkursa uzvarētājiem slēdz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!