Foto: F64

Lai 5. līdz 12. klašu skolēnus sabiedriskajā transportā pārvadātu bez maksas, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" tas gadā izmaksātu apmēram 3,1 miljonu latu, informēja Rīgas domē.

No šā gada septembra līdz decembrim šim nolūkam būtu nepieciešams apmēram 1,1 miljons latu, liecina uzņēmuma veiktie aprēķini.

Jautājumu par 1. līdz 12.klašu skolēnu bezmaksas braukšanu pilsētas sabiedriskajā transportā otrdien, 10.aprīlī, izskatīs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Skolēni no 1. līdz 4. klasei jau šobrīd sabiedrisko transportu izmanto bez maksas, bet pārējie tiek pārvadāti ar 50% atlaidi.

Pilsētas sabiedriskajam transportam šogad piešķirta 51 miljonu latu liela dotācija, no kuriem 47,5 miljoni ir Rīgas domes dotācija, bet 3,5 miljoni - plānotā valsts dotācija. Pašvaldības budžeta grozījumos 17.aprīlī "Rīgas satiksmei" budžeta deficīta segšanai plānots piešķirt papildus 2,5 miljonus latu.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdeva Rīgas satiksmei veikt finansiālos aprēķinus par iespēju nodrošināt visiem skolēniem no 1. līdz 12.klasei pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas.

Tuvākajā laikā pēc mēra ierosinājuma Rīgas pašvaldības speciālisti arī apmeklēs Tallinu, lai iepazītos ar kaimiņu galvaspilsētas pieredzi, ieviešot bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā visiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!