Foto: F64
Kopš 2009. gada Eiropas Parlamenta (EP) deputāti vairs nedrīkst pieņemt darbā tuvus radiniekus, taču tas neliedz viņiem par palīgiem pieņemt, piemēram, partijas biedru ģimenes locekļus. Viņu un arī partijas ziedotāju vārdus var atrast arī Latvijas deputātu EP palīgu sarakstā.

Jaunais sasaukums darbu sāka jūlijā, tur darbojas astoņi deputāti no Latvijas, un viņiem balsts būs viņu palīgi Briselē un Rīgā. Kurus un cik daudz asistentus deputāti aicinājuši un kuri no viņiem ziedojuši savu priekšnieku pārstāvētajam politiskajam spēkam, skaidroja portāls "Delfi".

Savus palīgus EP deputāti var izraudzīties paši. Izmaksas, kas saistītas ar deputāti palīgu nolīgšanu, šogad nevar pārsniegt 24 943 eiro mēnesī. "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka šo summu gan neizmaksā pašiem deputātiem, bet darbiniekiem, ar kuriem deputāts noslēdzis līgumu un piemērojot arī attiecīgos nodokļus. Par šo summu deputātiem ir jāatskaitās ik mēnesi un gadu, un parlaments cieši seko līdzi tam, kā šī summa tiek izlietota. Turklāt attiecībā uz šo naudu parlaments arī veic iekšējo auditu.

Puse no Latvijas EP deputātiem ir jaunpienācēji. Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvja Ivara Ījaba (RE) Briseles palīgs ir Pēteris Viņķelis, kurš savulaik bijis arī Sandras Kalnietes (JV) palīgs.

Pati Kalniete portālam "Delfi" atgādināja, ka pirms laika Viņķelis iestājās "Kustībā "Par!"". Tā kā viņš ir citas partijas biedrs "mēs nevarējām turpināt strādāt kopā, bet esmu pateicīga par tiem gadiem, kad mēs abi esam strādājuši kopā un viens otru papildinājuši."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!