Foto: LETA

Saeimas deputāti Mārtiņš Bondars (LRA) un Ringolds Balodis (NSL) līdz pielaides valsts noslēpumam saņemšanai nepiedalīsies parlamenta Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdēs, šodien žurnālistus informēja NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Bondars un Balodis ir aizpildījuši nepieciešamās anketas pielaides valsts noslēpumam saņemšanai un, tiklīdz saņems pielaidi, varēs piedalīties komisijas sēdēs, skaidroja NDK priekšsēdētāja, piebilstot, ka viņiem abiem jau iepriekš ir bijusi pielaide valsts noslēpumam. Pārējiem komisijas locekļiem saistībā ar iepriekšējo darbību pielaide valsts noslēpumam ir līdz decembrim.

Komisijas sēde šodien bija veltīta vairāk organizatoriskiem jautājumiem. Āboltiņa kolēģus aicinājusi apzināties, ka nacionālajai drošībai nav partejiskas piederības un ikviens jautājums attiecas uz nacionālo drošību. Deputāti vienojušies par aktuālākajām darba prioritātēm, taču nolemts tās publiski neizpaust.

Taujāta par, iespējams, ar Krieviju saistītām provokācijām Latgalē, komisijas priekšsēdētāja norādīja, ka NDK plānots skatīt ikvienu jautājums, kas varētu radīt apdraudējumu cilvēkiem un viņu sapratnei.

Komentējot drošības situāciju Latvijas gaidāmās prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā, Āboltiņa norādīja, ka drošības iestādes laicīgi sākušas gatavoties attiecīgajiem pasākumiem un ir saņemts atbalsts no citām ES dalībvalstīm.

Latvijas prezidentūra ES padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!