Foto: LETA

AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) likvidējusi divas valdes padomnieku amata vietas – valdes padomnieka stratēģisko projektu jautājumos amata vietu un valdes padomnieka ieiekšējās drošības jautājumos amata vietu. Šos amatus ieņēma Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas (NDF) deputāti Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs, portāls "Delfi" uzzināja RCT.

Amata vietas likvidētas, lai panāktu efektīvāku budžeta izlietojumu, kā arī izvairītos no pienākumu dublēšanas un, ņemot vērā to, ka drošības dienesta funkcijas turpmāk tiks nodotas ārpakalpojuma sniedzējam.

Ar Petrovu uzņēmums panāca vienošanos un izbeidza darba tiesiskās attiecības ar 27 . novembri, bet no Dubova tika saņemta vēstule, kurā viņš informēja, ka ir Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrības biedrs.

4. decembrī RCT saņēma šīs arodbiedrības vēstuli, kurā norādīts, ka arodbiedrība nepiekrīt darba līguma uzteikumam ar Dubovu. RCT arī atzīmē, ka šīs arodbiedrības viceprezidents ir Aleksejs Rosļikovs, kurš kopā ar Dubovu ir arī Rīgas domes NDF deputāts.

RCT norāda, ka mēneša laikā no arodbiedrības atbildes saņemšanas dienas cels prasību tiesā par darba līguma izbeigšanu ar Dubovu.

Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē pieejamā Petrova valsts amatpersonas deklarācija par 2018. gadu liecina, ka viņa ienākumi par darbu RCT bijuši 35 243 eiro, savukārt Dubova pērnā gada valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka viņš par darbu RCT saņēmis 34 856 eiro.

"Delfi" jau rakstīja, ka 21. un 22. novembrī likumsargi RCT administrācijas ēkā un citviet veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem.

Četrām personām tiesa piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!