Foto: DELFI
Covid-19 pārslimošanas sertifikātu no 7. marta izsniegs arī pēc pozitīva profesionāli veikta ātrā antigēna testa, skaidroja Veselības ministrijā (VM).

Latvijā iedzīvotāji, sākot ar 7. martu, varēs saņemt Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, ja ātrais antigēna tests veikts ārstniecības iestādē vai aptiekā un to veikusi ārstniecības persona, farmaceits vai cita noteikumos minēta persona, informēja VM.

Šādu lēmumu otrdien, 1. martā, pieņēmis Ministru kabinets, kas ir saskaņā ar Eiropas Komisijas 22. februāra lēmumu, ka Covid-19 pārslimošanas sertifikātu var izsniegt, pamatojoties uz pozitīvu antigēnu ātro testu.

Jau ziņots, ka valdība lēmusi arī saīsināt mājas karantīnas laiku Covid-19 inficēto kontaktpersonām līdz septiņām dienām iepriekš noteikto 10 dienu vietā.

Mājas karantīna atcelta vakcinētiem iedzīvotājiem, kuriem pēc primārās vakcinācijas ar divu devu vakcīnām pagājuši ne vairāk kā pieci mēneši vai pēc "Janssen" vakcīnas vienas devas saņemšanas – ne vairāk kā divi mēneši, kā arī cilvēkiem, kuri saņēmuši balstvakcināciju vai kuriem ir derīgs pārslimošanas sertifikāts, informēja VM.

Tāpat valdība otrdien lēma, ka Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kas izceļo no Ukrainas Krievijas sāktā kara dēļ, pirms ieceļošanas Latvijā nebūs jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!