Foto: Shutterstock
Analizējot laika posmu kopš Covid-19 epidēmijas sākuma, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi ir novērojuši, ka 20% gadījumu Covid-19 infekcija Latvijā noritēja bez simptomiem, atklāja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Kopumā četriem no pieciem cilvēkiem ir bijuši slimības simptomi, uzsvēra Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka kopējo periodu kopš Covid-19 pandēmijas sākuma epidemiologi sadalīja trīs apakšposmos. Pirmajā, pašā epidēmijas sākumā pavasarī, 15% gadījumu slimība noritēja bez simptomiem. Vasarā situācija bija stabila un mierīga, kad gadījumu bija maz un lielākoties tie bija saistīti ar atgriešanos no ārzemēm. Šajā posmā 31% cilvēku nebija simptomu.

Savukārt pēdējās trīs nedēļas 22% saslimšanas gadījumu nebija novēroti simptomi. "Vienam no četriem saslimušajiem nav simptomu," skaidroja Perevoščikovs.

Trešdien notikušajā preses konferencē Perevoščikovs medijus informēja, ka šonedēļ nav atklāts neviens nozīmīgs infekcijas perēklis, kā tas bija pagājušajā nedēļā, kad slimības uzliesmojumi konstatēti vairākos uzņēmumos un hokeja komandās.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī veikti 4426 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 67 jauni inficēšanās gadījumi, ziņoja SPKC.

Līdz ar to, Latvijā kopā veikts 344 821 izmeklējums, infekcija konstatēta 2261 personai, 1322 personas izveseļojušās, bet 40 mirušas.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) informācija, kopā stacionāros ārstējas 34 pacienti: 29 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 237 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!