Foto: LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina darba devējus pārdomāt un ieviest Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendētos drošības pasākumus Covid-19 pandēmijas laikā, aģentūru LETA informēja LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Viņš atzīmēja, ka Latvija vīrusa izplatības ierobežošanā ilgstoši atradusies līderpozīcijās, tomēr pēdējie saslimstības gadījumi, kas konstatēti vairākos uzņēmumos liecina, ka visiem jābūt daudz piesardzīgākiem un atbildīgākiem.

Gavrilovs norādīja, ka visas sabiedrības veselības aizsardzības pasākumi ir konfederācijas šī brīža galvenā prioritāte. Viņš ir pārliecināts, ka tikai tā var izvairīties no atkārtoti ieviestiem striktiem ierobežojumiem, nodarbinātības rādītāju pasliktināšanās, kā ar nodrošināt uzņēmumu nepārtrauktu darbību, kas ir valsts labklājības un ekonomikas pamats.

Viņš atzina, ka LDDK strādā daudz, lai palīdzētu uzņēmumiem darba vides pielāgošanā Covid-19 laikā, rīkojot gan klātienes, gan tiešsaistes seminārus Rīgas un citu Latvijas reģionu darba devējiem. Tāpat tiek nodrošinātas uzņēmējiem konsultācijas darba aizsardzības un darba tiesību jautājumos, un viņš aicinu ikvienu arī turpmāk izmantot šo iespēju.

"Šajā laikā darba devējiem jo īpaši jāpārdomā, kādus veselības drošības pasākumus ieviest uzņēmumos, lai mazinātu infekcijas izplatības riskus. Plānojot ikdienas darbus, aicinu vadīties pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), kā arī citu atbildīgo institūciju rekomendācijām - iespēju robežās nodrošināt darbinieku fizisko distancēšanos, veidot papildu aizsargbarjeras starp blakus strādājošiem darbiniekiem, izmantot individuālos aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļus, nodrošināt labu telpu ventilāciju, izvērtēt iespēju darbiniekiem strādāt attālināti vai ieviest dalīto darba laiku," sacīja Gavrilovs.

Viņš piebilda, ka konfederācijai ir pieejami dažādi informācijas avoti un atbalsta rīki, kurus var izmantot, lai atvieglotu veselības drošības pasākumu ieviešanu uzņēmumos. Tāpat LDDK joprojām izstrādā priekšlikumus uzņēmējdarbības vides atbalstam pandēmijas laikā un aicina uzņēmējus un nozaru apvienības aktīvi iesaistīties šajā darbā.

Latvijas Darba devēju konfederācija ir darba devējus pārstāvoša organizācija, kas dibināta 1993. gadā un ir sociāli – ekonomisko sarunu partneris Saeimai, Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai. LDDK biedri nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!