Foto: DELFI

Ar pirmdienu, 13. maiju, darbu Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentā atstās direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, portālam "Delfi" apstiprināja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks (S), otrdien, 14. maijā, savā amatā atgriezīsies iepriekšējais vadītājs Vitālijs Reinbahs. Rīgas vicemērs skaidroja, ka, pamatojoties uz Reinbaha iesniegtajiem dokumentiem un juridisko atzinumu, viņš pieņēmis lēmumu Reinbahu atjaunot amatā.

Vaicāts, vai Jakrins turpinās darbu Satiksmes departamentā, Baraņņiks uzsvēra, ka Jakrinam ir milzīga pieredze. Viņš pieļāva, ka līdzšinējā Satiksmes departamenta vadītāja pieredze varētu noderēt arī Rīgas pašvaldībā arī turpmāk. Sīkāk šo jautājumu Rīgas vicemērs nekomentēja.

Kā liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs, dome no Reinbaha neveiksmīgi mēģinājusi atbrīvoties vairākkārt.

2016. gada augustā Ušakovs Reinbaham izteica neuzticību, pamatojot to ar termiņu kavēšanos galvaspilsētas ielu būvdarbos, par ko atbildīgs bija tieši Satiksmes departaments. Tomēr atlaist viņu nevarēja, jo pret to iebilda arodbiedrība.

TV3 raidījums "Nekā personīga" šogad februārī ziņoja, ka Ušakovs Reinbahu atstādinājis nemākulīgi, jo rīkojumā rakstīts, ka Reinbahs neesot ievērojis veicamo remontdarbu termiņus un slikti organizējis darbu, taču juridisku pierādījumu vietā mērs atsaucies uz masu medijos rakstīto un rādīto.

Reinbahs atlaišanu apstrīdēja tiesā, un visas instances lēma viņam par labu.

Pa vidu Reinbahs gan arī izmantojis darbnespēju un bērna kopšanas atvaļinājumu, lai iespējami ilgi viņu nevarētu atbrīvot no darba pavisam. Pēc gadu ilgas prombūtnes 2017.gada vasarā Reinbahs atgriezās darbā un Ušakovs viņam noteica dīkstāvi.

Par dīkstāvi Darba likuma izpratnē uzskatāma tāda situācija, kad darba devējs darbinieku nenodarbina vai arī neveic darbinieka saistības izpildījuma pieņemšanai nepieciešamās darbības.

Jau ziņots, ka Jakrins kopš 2016. gada bija RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs iepriekš atstādinātā Reinbaha vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!