Foto: Latvijas Televīzija

Decembrī visvairāk – 11% – vēlētāju gatavi balsot par partiju "Saskaņa", 7,7% par "Jauno Vienotību" (JV), bet pa 6,6% balsotu par nacionālo apvienību (NA) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), atsaucoties uz SKDS aptauju, ceturtdien vēsta portāls "lsm.lv".

Minētajām partijām seko "Attīstībai/Par!" (AP) ar 4,5%, "Progresīvie" ar 3,7% un Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar 3,4%.

Savukārt par partiju "Likums un kārtība" savu balsi decembrī sola atdot 3% vēlētāju, tikmēr 2,7% gatavi balsot par Latvijas Krievu savienību, bet 2,5% – par "Latvija pirmajā vietā". Latvijas Reģionu apvienībai ir 2,2% atbalsts šajā aptaujā, bet partijai "Republika" – 1,4%.

Mazāk nekā simtā daļa aptaujāto – 0,7% gatavi balsot par bijušo "KPV LV", bet par citām partijām savu balsi dot gatavi 1% vēlētāju.

Salīdzinot ar novembri, decembrī lielai daļai partiju atbalsts kāpis, lai gan ir arī kritumi – lielākais ZZS. Bet ievērojamākais samazinājums ir tiem vēlētājiem, kas nav izlēmuši par ko balsot. Novembrī tie bija gandrīz 29%, bet šomēnes – nedaudz zem 24%.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 5% barjeru pārvarētu astoņi politiskie spēki - "Saskaņa", JV, ZZS, NA, AP, "Progresīvie", JKP un "Likums un kārtība".

Bet pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas aptaujās teic – uz velēšanām nedosies vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!