Foto: F64

Deviņās Rīgas patversmēs šobrīd, 11. maijā, ir vakcinēti 274 cilvēki bez pajumtes jeb 44 % no visiem patversmēs reģistrētajiem 620 klientiem, portālu “Delfi” informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Vakcīnu ir saņēmuši tie klienti, kuri bija izteikuši vēlmi un kuri iepriekš nevarēja vakcinēties nesen pārslimota Covid-19 dēļ, informē Rīgas domes labklājības departaments.

Pirms vakcinācijas katrā no patversmēm sociālais darbinieks veica pārrunas un izskaidrojošo darbu par iespēju vakcinēties ar "Janssen" (Johnson & Johnson) vakcīnu, kurai nepieciešama viena deva. Uz katru no patversmes adresēm izbrauca vakcinācijas brigāde, kas veica potēšanu. Arī Rīgas patversmes divas Mobilās brigādes savos izbraukumos turpina informēt cilvēkus, kuri neuzturas patversmēs, par iespējām vakcinēties. Šādu iespēju līdz šim izmantojuši vien daži bezpajumtnieki.

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, lai mazinātu saslimstības riskus, cilvēkiem bez dzīvesvietas un nonākušiem krīzes situācijā ir paplašinātas iespējas uzturēties telpās, un ir veiktas izmaiņas patversmju darbā Rīgas teritorijā, informē Brice.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!