Foto: LETA

Tiešā veidā neviens nav padzīts, pirmdien par Edgaru Kotu, kurš Latvijas Televīzijas (LTV) vadītāja amatu pamet gada beigās, sacīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Intervijā Latvijas Radio Dimants nepiekrita vērtējumam, ka viņš Kotu no amata padzinis, tā esot žurnālistu interpretācija. Viņam bijusi sajūta, ka Kots negūs atbalstu šim amatam uz nākamo termiņu, un to viņš paudis arī sarunā.

"Bija saruna, kurā es teicu, ka man ir sajūta, ka viņam [Kotam] nav atbalsta darba turpināšanai pēc pašreizējā termiņa beigām. Par to gan bija runa. Attiecīgi pēc šīs sarunas radās stāsts, ka viņam ir jauns darba piedāvājums, jaunā darbā jāsāk strādāt jau ar 1.janvāri, tas ir tas iemesls. Nekādā ziņā nevar teikt, ka tiešā veidā kāds ir padzīts, runa bija par to, ka nebūs iespēja strādāt nākamo pilnvaru termiņu," skaidroja Dimants.

Kā iemeslus, kāpēc Kots nevarētu turpināt vadīt LTV, viņš minēja, ka nepietiek ar to, ka ir pārdzīvota krīze, trūkstot stratēģiskas vadības. "Ir skatīšanās, lūkošanās apkārt pēc mērķiem, kaut arī ir pietiekami skaidrs no malas, kādiem tiem vajadzētu būt. Te ir tāds paradokss, ka bieži vien neredz stratēģisko bildi kopumā," teica Dimants.

Nelielu kritiku viņš veltīja žurnālistam Arnim Krauzem, kurš ir "Panorāmas" seja jau ilgu gadus, bet tagad nolēmis pamest LTV, iespējams, pārejot uz kanālu TV3. "Tēvzemes mīlestība ar darbiem ir jārāda. Es te mazliet arī par to, ka Krauzes kungs izšķīrās tieši šajā brīdī, visu laiku aicinādams pēc pārmaiņām, tieši šajā brīdī, kad pārmaiņas sākas, pēkšņi izšķiras, vismaz uz laiku, kā viņš pats uzsver, to kuģi pamest. Es domāju, ka tas nav pareizi. Ja tiešām ir vēlme pēc pārmaiņām, ir tā tēvzemes mīlestība un vēlme stiprināt sabiedrisko mediju, tad nav pareizi iet strādāt, tas oficiāli nav izskanējis, kur..." teica Dimants.

Līdzšinējais LTV ģenerāldirektors Edgars Kots ir iesniedzis atlūgumu un 28.decembrī ir viņa pēdējā darba diena LTV.

Par LTV pagaidu vadītāju iecelts Gints Miķelsons, kas ir viens no projekta vadītājiem, strādājot pie jaunā sabiedriskā medija detalizētās izpētes.

NEPLP ir pieņēmusi lēmumu par LTV valdes paplašināšanu līdz trim cilvēkiem – tajā darbosies valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Uz amatiem izsludināts konkurss. Pieteikumus var iesniegt līdz 15.janvārim. Nav izslēgts, ka konkursam pieteiksies arī par prokūristu ieceltais Miķelsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!