Foto: LETA
Diskusijā "Priekšstats par tiesu ziņas attālumā" tās dalībnieki sprieda par mediju lomu trauksmes celšanā un sabiedrības interešu aizstāvībā. Sarunai bija iespējams sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi".

Tuvāko dienu laikā "Delfi" publicēs arī festivāla "Lampa" diskusijas ierakstu.

Diskusiju vadīja žurnālists, televīzijas un radio raidījumu vadītājs, moderators Arnis Krauze.

Sarunā piedalījās Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece, senatore Dzintra Balta, Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētājs Juris Siliņš, Latvijas žurnālistu asociācijas valdes loceklis, LTV Ziņu dienesta žurnālists Ivo Leitāns, kā arī portāla "Delfi" nacionālo ziņu redaktors Kārlis Arājs.

"Delfi" redaktors Arājs festivālā "Lampa" vadīja arī sarunu "Tiesību pratība. Kad tiesāties un kad ne?". Tajā diskusijas dalībnieki sprieda par tiesību prasību. Kā secināja runātāji, labāk ir mēģināt izvairīties no tiesas procesiem un domstarpības risināt sertificētu mediatoru klātbūtnē. Gadījumos, kad personas risina ģimenes strīdus, valsts piedāvā piecas bezmaksas mediatoru konsultācijas.

Jau vēstīts, ka festivāls "Lampa" notiks Cēsīs 9. un 10. jūnijā. Ieeja festivālā ir bez maksas. Daļa no pasākumiem būs vērojami arī tiešraidē, tostarp portālā "Delfi".

Festivālā ar diskusiju "Par kādu mediju saturu esam gatavi maksāt?" piedalīsies arī portāls "Delfi". Plašāka informācija par to pieejama šeit.

Iepazīties ar pilnu festivāla programmu iespējams mājaslapā www.festivalslampa.lv, kā arī mobilajā lietotnē. Sastādīt savu festivāla programmu būs iespējams gan festivāla mājaslapā, gan mobilajā lietotnē, izmantojot rīku "Mana programma".

Praktiski padomi festivāla apmeklētājiem pieejami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!