Foto: F64
Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Senāts no amata atbrīvojis zinātņu prorektori Māru Marnauzu, portālam “Delfi” apstiprināja akadēmijā.

Jau vēstīts, ka RPIVA nav deleģētas doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesības pedagoģijā, jo RPIVA nav to augstskolu vidū, kas minētas Ministru kabineta noteikumos par "doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesību deleģēšanu augstskolām", pēc pārbaudēm augstskolā secinājis Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Tādejādi secināts, ka augstskolai, nebija tiesību piešķirt doktora grādus. Par promocijas padomes izveidošanu un grādu piešķiršanu augstskolās atbild zinātņu prorektors.

RPIVA Senāts 30.septembra sēdē lūdzis Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) rīkoties aktīvāk, lai novērstu radušos situāciju un deleģētu akadēmijai doktora zinātniskā grāda piešķiršanas tiesības pedagoģijā.

RPIVA aicina ministriju aktīvi iesaistīties situācijas risināšanā, lai palīdzētu studējošajiem, kuri ir kvalitatīvi izstrādājuši un izgājuši visu doktora grāda iegūšanas procedūru un aizstāvējuši savus promocijas darbus, pēc iespējas ātrāk iegūt leģitīmus un valstiski atzītus diplomus.

Senāts ir RPIVA personāla koleģiāla vadības institūcija un lēmējinstitūcija, kas apstiprina kārtību un noteikumus, kuri regulē visas akadēmijas darbības sfēras.

Jau vēstīts, ka starp astoņiem nelikumīgo doktora grāda ieguvējiem RPIVA ir arī Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane (V), kura aizstāvējusi promocijas darbu "Pieaugušo pašpieredzes veidošanās mācīšanās procesā" un ieguvusi doktora grādu pieaugušo pedagoģijā.

Tāpat grāda ieguvēju vidū ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa, kura aizstāvēja promocijas darbu "Liepājas muzikāli dramatiskā teātra baleta pedagoģiskā un mākslinieciskā vērtība Latvijas kultūrā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!