Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Dombrava nelepojoties par to, ko viņš "emocijās" pateicis policistam 16.marta leģionāru piemiņas pasākuma laikā pie Brīvības pieminekļa.

Dažādās interneta vietnēs pieejamos videomateriālos par 16.marta pasākumu redzams un dzirdams, ka Dombrava sacīja: "Atkāpies vai nestrādāsi!" policistam, kurš centās apturēt deputāta konfrontāciju ar līdzās notiekošā "Apvienības pret nacismu" rīkotā pasākuma dalībniekiem.

Deputāts sacīja, ka šādi rīkoties viņam nevajadzēja. Dombrava atvainojas tiem, kuri uzskata, ka viņš pasākumā pārsniedzis deputāta pilnvaras.

Vienlaikus Dombrava uzsvēra, ka "Apvienības pret nacismu" rīcība pie Brīvības pieminekļa bija latviešu leģionāru klaja zaimošana un tā netika novērsta.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka konkrētam deputātam ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem attiecībā uz policijas darbiniekiem 16.marta pasākuma laikā, jo tas nav pieļaujami.

Kā ziņots, nacionālā apvienība šodien nolēma oficiāli pieprasīt iekšlietu ministra Rihards Kozlovska (RP) demisiju saistībā ar ministra rīcību 16.martā. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

Nepieciešamie deputātu paraksti jau ir savākti un nacionālā apvienība Saeimā jau ir iesniegusi lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministram, informēja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli Saeimas lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu ministram var iesniegt ne mazāk par desmit deputātiem. Šāds jautājums iekļaujams Saeimas sēdes darba kārtībā ne agrāk par piecām dienām, bet ne vēlāk par desmit dienām pēc tā izsniegšanas deputātiem. Līdz ar to parlamentā šo jautājumu varētu skatīt nākamnedēļ.

Ņemot vērā, ka 25.martā beidzas parlamenta ziemas sesija, rīt plkst.9.45 Saeimas Prezidijs lems par parlamenta ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā varētu tikt skatīts šis jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!