Foto: LETA

Valsts premjers Valdis Dombrovskis (V) aicina nākamo koalīciju veidot plašu un centriski labēju, kā arī atteikties no "sarkanajām līnijām". Viņš pats gatavojas atgriezties Saeimā un nav gatavs vadīt nākamo valdību.

Dombrovskis preses konferencē atzina, ka par atkāpšanos domājis pēdējās piecas dienas. Taču lēmumu pieņēmis tieši tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Ar prezidentu viņš runājis pusotru stundu, un tikai sarunas laikā pieņēmis savu atkāpšanās lēmumu. Dombrovskis noliedza, ka atkāpies, prezidenta pamudināts.

Dombrovskis preses konferencē apstiprināja, ka gatavojas atgriezties Saeimā. Savu politisko nākotni viņš šobrīd saistot ar deputāta pienākumiem.
Premjers arī aicināja nākamo koalīciju veidot labēji centrisku, politiķiem aizmirstot par "sarkanajām līnijām", jo tikai tā varot radīt sabiedrības uzticību.

Dombrovskis uzskata, ka nepieciešams veidot 'plašu koalīciju', iesaistot maksimāli daudz politisko spēku.

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis trešdien paziņoja, ka atkāpjas no amata, savu rīcību skaidrodams ar atbildības uzņemšanos par Zolitūdes traģēdiju.

Dombrovskim kā vienīgajam atjaunotās Latvijas vēsturē bija izdevies saglabāt premjera posteni trīs valdībās pēc kārtas, vairāku Saeimas sasaukumu laikā.

Dombrovska pirmo valdību apstiprināja 2009.gada 12.martā, otro - 2010.gada rudenī, bet trešo viņa vadīto Ministru kabinetu Saeima apstiprināja 2011.gada 25.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!