Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) ir lūdzis savu padomnieci Ingu Antāni (RP) sniegt skaidrojumu par viņas un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) saraksti, informēja ministrijā.

Portāls "pietiek.com" šonedēļ publiskoja VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes vēstuli Rīgas Brīvostas pārvaldi, kurā dots rīkojums ik mēnesi ieturēt 30% no Antānei izmaksājamā atalgojuma, lai piedzītu viņas nodokļu parādu.

Neilgi pēc tam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) atsauca Antāni no Rīgas Brīvostas valdes locekļa amata.

Antāne gan šādu Naudiņa lēmumu sauc par sasteigtu un neprofesionālu. Antāne apliecina, ka viņai ir domstarpības ar VID par iespējamu pievienotās vērtības nodokļa parādu, kas VID skatījumā izveidojies 2008.gadā, taču joprojām turpinās viņas un VID strīds par uzrēķinu pamatotību. Līdz šim Antānei viņai jau esot izdevies pierādīt VID inspektoriem vairākas viņu pieļautās kļūdas aprēķinos. "Ja atlikusī parāda summa izrādīsies pamatota, nekavējoties to segšu likumā paredzētajā kārtībā," skaidro politiķe.

Dombrovskis uzsver, ka "baumu portālā izskanējusī informācija nevar būt uzticama", tāpēc viņš vēlas saņemt izsmeļošu skaidrojumu no pašas Antānes. "Katram cilvēkam ir tiesības aizstāvēt savu viedokli, tajā skaitā arī attiecībās ar valsts iestādēm, tāpēc es nevēlos izdarīt pārsteidzīgus lēmumus," norāda ministrs.
Ekonomikas ministrs respektējot kolēģa, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra lēmumu par Antānes atsaukšanu no amata, tomēr uzsver, ka pats vēlas iegūt "vispusīgu informāciju un neizdarīs secinājumus, pamatojoties uz apšaubāmas kvalitātes informācijas avotu".

Kā ziņots, Antāne ir ekonomikas ministra padomniece un Reformu partijas valdes locekle.

Rīgas brīvostas valdē ir astoņi valdes locekļi - četri pašvaldības pārstāvji un četri ekonomikas, finanšu, satiksmes un vides ministra izvirzīti pārstāvji.

Antāne ostas valdē tika iecelta 2012.gada februārī, kad no šī amata tika atbrīvots tobrīd opozīcijā nonākušās Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Viesturs Silenieks. Kā liecina valsts amatpersonas deklarācija, Antāne 2012.gadā par darbu ostā saņēmusi 28 561 latu. VID Datu bāzē dati par Antānes 2013.gada deklarāciju patlaban nav iekļauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!