Foto: F64

Lai nodrošinātu efektīvu jautājumu risināšanu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sagatavošanas laikā, augstākajā izpildvaras līmenī veidos Prezidentūras koordinācijas padomi, otrdien nolēma valdība.

Prezidentūras koordinācijas padome būs koleģiāla un koordinējoša institūcija, kuras mērķis būs nodrošināt operatīvu organizatorisku, resursu, loģistikas vai administratīvu jautājumu risināšanu.

Padomes vadītājs būs premjers Valdis Dombrovskis (V), priekšsēdētāja vietnieks – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Padomē darbosies arī iekšlietu ministrs, kultūras ministre, finanšu ministrs un satiksmes ministrs.

Plānots, ka padomes sēdes tiks sasauktas pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā divas reizes gadā. Padomes priekšsēdētājs, ja nepieciešams, var aicināt padomes sanāksmēs piedalīties citus ministrus, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus, nevalstisko organizāciju un sociālo partneru pārstāvjus, kā arī citus ekspertus un pieprasīt no citām institūcijām darbam nepieciešamo informāciju. Pēc nepieciešamības padomes sanāksmēs varēs aicināt piedalīties Saeimas un Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjus.

Padomes sekretariāta funkcijas veiks un darbu organizēs Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies 2015.gada 1.pusgadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!