Foto: LETA

Eiropas vienotā digitālā tirgus attīstība un Digitālās Programmas ieviešana veicinās izaugsmi visā Eiropas teritorijā, tādēļ gan dalībvalstīm, gan Eiropas Savienības (ES) institūcijām mērķtiecīgāk jāvirzās uz priekšu šo mērķu īstenošanā. To tikšanās laikā ar Eiropas Parlamenta (EP) Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas pārstāvjiem trešdien atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

„Kvalitatīvu telekomunikāciju pakalpojumu pieejamība visā Eiropas teritorijā, iedzīvotāju e-prasmju uzlabošana aizvien plašāka interneta pakalpojumu lietošana visās nozarēs palīdzēs uzlabot Eiropas konkurētspēju, radīt jaunas darba vietas un atjaunot izaugsmi," sacīja Dombrovskis.

Kā portālu „Delfi" informēja Valsts kancelejā, premjers norādījis, ka, lai arī interneta pieslēguma ātruma ziņā Latvija ir starp pasaules līderiem, Latvija turpina attīstīt infrastruktūras projektus, lai ātrgaitas interneta pieslēgumi būtu pieejami ne tikai lielākajās pilsētās un novadu centros, bet visā valsts teritorijā.

EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas priekšsēdētāja Pilara del Kastiljo premjeru informēja, ka komitejas delegācija iepazinusies ar Rīgā izvietotās Eiropas Elektronisko sakaru regulējošās iestādes biroja darbu un atzinīgi novērtēja Latvijas valsts atbalstu šīs ES iestādes izvietošanai Rīgā.

Del Kastiljo un pārējie komitejas delegācijas dalībnieki Katrīna Trotmane un Amēlija Andersdotere bija vienisprātis ar Dombrovski, ka vienotā digitālā tirgus attīstība ir svarīga, lai palielinātu dalībvalstu ieguvumus no ES iekšējā tirgus un sekmētu ekonomikas izaugsmi.

Digitālās Programmas īstenošana, nodrošinot iespēju jebkuram ES iedzīvotājam saņemt interneta pieslēgumu ar lejupielādes ātrumu virs 30 megabitiem sekundē, sniegs ieguldījumu arī Eiropas 2020 stratēģijas mērķu sasniegšanai, uzlabojot nodarbinātību, labklājību un Eiropā saražoto pievienoto vērtību.

EP deputāti norādīja, ka Rīgā strādājošajam BEREC birojam ir potenciāls ieņemt aizvien nozīmīgāku lomu Eiropas digitālajā nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!