Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pašlaik gaida drošības iestāžu slēdzienu par Valsts kancelejas (VK) direktori Elitu Dreimani, un pēc tam tiks lemts par turpmāko rīcību, portālam "Delfi" norādīja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Pēc viņas teiktā, drošības iestāžu slēdziens gaidāms vistuvākajā laikā.

Vienlaikus Rozenberga norādīja, ka Straujuma saņēmusi informāciju no drošības iestādēm saistībā ar valsts noslēpuma jautājumiem un VK direktori.

"Ministru prezidente būtu rīkojusies neatkarīgi no tā, vai ir ikgadējā novērtēšana vai nav," teica Rozenberga.

Pēc Straujumas teiktā var saprast, ka Dreimane savu amatu zaudēs, ceturtdien ziņoja raidījums "TV3 ziņas".  "Tas, kā rīkojas Dreimanes kundze, ir valsts drošības iestāžu diskreditācija," teica premjere, atzīstot, ka, visticamāk, Dreimane nevarēs turpināt ieņemt šo amatu.

Jau vēstīts, ka Dreimane, kura četras reizes nav atsaukusies Satversmes aizsardzības biroja (SAB) aicinājumam ierasties uz sarunu birojā, aicina pašu SAB ievērot Satversmi, respektējot viņas tiesības uz aizstāvību, proti, ļaujot ierasties uz pārrunām birojā kopā ar advokātu.  SAB sācis pārbaudi par Dreimanes pielaidi valsts noslēpumam, bet nevar to pabeigt, jo Dreimane atsakās ierasties uz pārrunām.

Patlaban arī notiek Dreimanes darba izvērtēšana. Viņa norāda, ka „visu novērtēšanas komisijas locekļu sniegtais novērtējums aritmētiski ir "ļoti labi", tomēr, lai arī SAB pārstāvis nav iekļauts komisijas sastāvā, tas būs izšķirošais faktors manā vērtēšanas procesā. Tādējādi vērtēšanas process ir kļuvis tiesiski nekorekts un neobjektīvs, jo nav svarīgi ne sasniegtie mērķi, ne paveiktie darbi, ne kompetences, ne zināšanas, visu nosaka SAB. Šobrīd uz mani kā iestādes vadītāju tiek izdarīts spiediens un tiek klaji pārkāptas manas gan kā cilvēka, gan kā ierēdņa tiesības".

Direktores vērtēšanu veic Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ( V) vadīta komisija, kurā darbojās Ministru prezidenta biroja vadītājs Ringolds Arnītis, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!