Foto: F64

Koalīcijas stabilitāte nav atkarīga tikai no idejām, bet arī no atsevišķu politisko spēku vai politiķu varaskāres vai varas ambīcijām, intervijā sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Komentējot valdības partneru nesaskaņas saistībā ar bēgļu uzņemšanu Latvijā, Dzintars pauda, ka VL-TB/LNNK strādā konstruktīvi savu vēlētāju interesēs. "Labs koalīcijas darbs nenozīmē, ka visi viens otram piekrīt. Labs koalīcijas darbs nozīmē, ka koalīcijas partneri ir spējīgi vienoties par kompromisu," norādīja politiķis. Viņš arī piebilda, ka drīzāk apzināti mēģinājumi nepanākt kompromisu varētu būt paņēmiens, lai sarežģītu koalīcijas darbu.

Viņš arī atgādināja par VL-TB/LNNK priekšlikumu, ka nākotnē līdzīgās situācijās ar imigrantu uzņemšanu izšķirošai balsij jābūt parlamentam. "Manuprāt, nav racionālu un pragmatisku argumentu, lai nepiekristu šim uzstādījumam. Ja būs mēģinājumi tam iebilst, tad, visticamāk, tas varētu notikt ar mērķi padarīt vājāku, sašķobīt vai apdraudēt Laimdotas Straujumas (V) valdību," teica deputāts.

Dzintars pauda, ka koalīcijas stabilitāte nav atkarīga tikai no idejām, bet arī no atsevišķu politisko spēku vai politiķu varaskāres vai varas ambīcijām. "Ir ļoti grūti kaut ko prognozēt par to, kurā brīdī kādam varaskāre var kļūt lielāka par valsts interesēm, partijas interesēm vai pragmatisku politisko darbību. Tas var notikt drīz vai ne tik drīz," klāstīja nacionālās apvienības līderis.

Pēc viņa domām, valdība nekritīs nākamā gada valsts budžeta dēļ. "Šis iemesls var tikt izmantots kā iegansts, bet, manuprāt, valdību var apdraudēt tikai atsevišķu politiķu varaskāre," pauda politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!