Foto: Reuters/Scanpix

Nākamajiem Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem galvenais uzdevums ir veicināt Latvijas un Eiropas Savienības (ES) konkurētspēju un augsti apmaksātu darba vietu radīšanu, uzskata Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Konkurētspējas stiprināšanai un nodarbinātībai ir nepieciešams attīstīt uzņēmējdarbību, kā arī mazināt administratīvo un regulatīvo slogu nacionālā un ES līmenī, pauž organizācija.

"Lai panāktu visus nospraustos mērķus, ir nepieciešama sadarbība valdību un uzņēmēju starpā gan nacionālā, gan ES līmenī. Latvijas tautsaimniecības interesēs ir rast veidus, kā mainīt pastāvošo sociālekonomisko nelīdzsvarotību ES un sekmēt ilgtspējīgu izaugsmi, mazinot pastāvošās atšķirības starp ES valstīm un reģioniem," uzsver LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Prioritārie uzdevumi nākamajiem EP deputātiem, veidojot ES politiku pēc 2014.gada EP vēlēšanām ir sekmēt ciešāku sadarbību politiskās savienības ietvaros, turpināt darbu pie vienotā tirgus izveides nodokļu, finanšu, enerģētikas, pētniecības, inovācijas un citās jomās, kā arī uzlabot darba tirgus efektivitāti, sekmējot sadarbību starp darba ņēmējiem un darba devējiem un palielināt ES un to atsevišķo dalībvalstu konkurētspēju, nodrošinot ieguldījumus izpētē. Tāpat LDDK uzsver nepieciešamību sekmēt izglītības, it īpaši, profesionālās izglītības, kvalitāti, sasaistot izglītību ar darba tirgus prasībām, un veidot tādu ES kopīgā nodokļu politiku, kas rada uzņēmējos vēlmi investēt attīstībā un ražošanā.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone norāda, ka "mums kopīgi ir jāveido tāda rīcībpolitika, kas sekmēs ES un Latvijas attīstību. Tikai kopīgiem spēkiem ir iespējams veidot stabilu un plaukstošu Latviju spēcīgas ES ietvaros."

Organizācija atgādina, ka dalība ES Latvijai devusi unikālu iespēju attīstīt ekonomiku, uzlabot uzņēmējdarbības vidi un palielināt savu konkurētspēju un tādējādi uzlabot dzīves līmeni. Par to liecina IKP pieaugums, kurš kopš 2004.gada Latvijā ir palielinājies 2,5 reizes.

Latvija kļuvusi par atvērtu ekonomiku un palielinājusi tirdzniecību ar ES dalībvalstīm, sekmīgi izmantojot savu ģeogrāfisko un politisko stāvokli, skaidro LDDK. Desmit gadu laikā Latvija ir guvusi panākumus, tomēr, vēl joprojām ir jomas, kurās vērojamas nozīmīgas nepilnības. Darba devēji ir vienisprātis, ka svarīgākais uzdevums nākamajam periodam ir veicināt Latvijas un ES konkurētspējas paaugstināšanu un augsti apmaksātu darba vietu radīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!