Foto: AFP/Scanpix

latvijā un Lietuvā pērn bija augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijas valstīs, bet zemāks tas bija Igaunijā, liecina ceturtdien publiskotie Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvaldes "Eurostat" dati, kas aptver 276 ES reģionus.

Saskaņā ar tiem Latvijā - tāpat kā Lietuvā - 2015.gadā bez darba bija 16,3% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

Latvijā salīdzinājumā ar 2014.gadu jauniešu bezdarba līmenis sarucis par 3,3 procenta punktiem. Savukārt Lietuvā samazinājums bijis par trim procenta punktiem.

Savukārt Igaunijā pagājušajā gadā darba nebija 13,1% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 1,9 procenta punktiem mazāk nekā 2014.gadā.

ES vidēji pagājušajā gadā bezdarbnieku rindās bija 20,4% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas bija par 1,8 procenta punktiem mazāk nekā gadu iepriekš.

No "Eurostat" statistiķu aplūkotajiem ES reģioniem visaugstākais jauniešu bezdarbs bija Spānijas teritorijās Ziemeļāfrikā - Seutā, kur pērn bez darba bija 79,2% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem, un Meliljā, kur jauniešu bezdarba līmenis bija 72,0%.

Savukārt zemākais jauniešu bezdarba līmenis bija Vācijas reģionos Augšbavārijā (3,4%), Freiburgā (4,7%), Vidusfrankonijā (5,2%), Veseras-Emsas reģionā (5,7%) un Karlsrūē (5,8%).

Vairāk nekā trīs ceturtdaļās no ES aplūkotajiem reģioniem bezdarba līmenis jaunieši vidū bija vismaz par pusi lielāks nekā kopējais bezdarbs.

Baltijas valstis "Eurostat" datos savu mazo izmēru dēļ apskatītas reģiona statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!