Reaģējot uz starptautiskā mūzikas festivāla "Laba daba" telšu pilsētiņā notikušo incidentu ar šaujamieroča lietošanu, festivāla rīkotāji nākamgad plāno pastiprināt drošību telšu pilsētiņā, aģentūrai BNS pastāstīja festivāla rīkotāju pārstāve Kristīne Pinkule.

"Nākamgad telšu pilsētiņā noteikumi un kontrole noteikti būs stingrāki. Vai nu tā būs papildus policija vai apsardze, vai maksas telšu pilsētiņa, vai kāds cits risinājums - par to vēl tiks lemts," sacīja Pinkule.

"Pilnībā norobežot telšu pilsētiņu un nodrošināt pilnu apsardzes servisu līdz šim neesam plānojuši. Tas nozīmētu vai nu biļešu cenu pieaugumu, vai atsevišķu maksu par telšu pilsētiņu. Līdz šim mums telšu pilsētiņa ir bez maksas, un paši maksājam par tās uzkopšanu un uzturēšanu kārtībā. Mēs vēlamies arī cenu ziņā palikt par draudzīgu festivālu, piedāvājot kvalitatīvu atpūtu par maksimāli zemākām izmaksām. Ir viegli parēķināt, cik izmaksā festivāla apmeklēšana visai ģimenei, tādēļ likt vēl maksāt par telšu pilsētiņu nav mūsu interesēs," norādīja festivāla rīkotāju pārstāve.

Pēc Pinkules teiktā, maksas telšu pilsētiņas ieviešana tiek apdomāta. "Par maksu tiktu nodrošināti papildus apsardzes pakalpojumi, nožogojums. Bet arī šāds žogs situāciju pilnībā neatrisinātu. Iespējams, mazinātos to personu skaits, kas dzīvo tikai telšu pilsētiņā un festivālu neapmeklē, bet pārbaudīt visas līdzi paņemtās somas gan mēs negrasāmies. Tas būtu apgrūtinājums pašam apmeklētājam. Patlaban vēl nesaku, ka maksas pilsētiņa tiks ieviesta, bet domu apsveram," izteicās festivāla organizatoru pārstāve.

Toties, runājot par drošību pašā festivāla teritorijā, Pinkule norādīja, ka par to profesionāli gādā gan Valsts policija, gan pašvaldības policija, gan arī apsardzes firma. "Uzskatām, ka apsardze un policija darbojas profesionāli - astoņu gadu laikā festivāla teritorijā ir bijis tikai viens incidents, kuru tāpat apsardzes darbiniekiem izdevies savlaicīgi novērst. Pirms pāris gadiem tika mēģināts uzbrukt vienam no skatuves menedžeriem, bet uzbrukums savlaicīgi tika neitralizēts. Citu nopietnu incidentu festivāla teritorijā nav bijis," stāstīja Pinkule.

Viņa arī sacīja, ka patlaban saistībā ar festivālu tiek runāts par krasām izmaiņām. "Pēdējos gadus apzināmies, ka ir nepieciešamas izmaiņas gan programmas, gan organizatoriskajos jautājumos," norādīja Pinkule, piebilstot, ka par šiem jautājumiem festivāla rīkotāji spriedīs rudenī.

Jau ziņots, ka starptautiskais mūzikas festivāls "Laba daba" Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki" Līgatnes pagastā norisinājās no 5.augusta līdz 7.augustam. Tajā uz sešām skatuvēm bija skatāmas vairāk nekā 80 dažādu mūzikas novirzienu grupas un dīdžeju apvienības. Pēc organizatoru aplēsēm šogad festivālu apmeklēja 10 000 cilvēku.

Tāpat vēstīts, ka naktī uz sestdienu festivāla telšu pilsētiņā divas bruņotas personas ieņēmušas svešu telti un, iespējams, ar gāzes pistoli sašāvušas tās īstos īpašniekus - 1991.gadā dzimušus jauniešus, kas ar acu traumām nogādāti slimnīcā. Patlaban ir pārbaudītas vairākas personas, taču vainīgie vēl joprojām nav atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!