Foto: Jānis Rakstiņš
9. novembrī Rugāju novada Lazdukalna saieta namā notika pirmais amatierteātru pasākums "Karaliskais zibsnis".

Pasākumā "Karaliskais zibsnis" piedalījās Rugāju novada Lazdukalna pagasta amatierteātris "Zibšņi " (režisore Arnita Rakstiņa) ar skeču "Zirdziskais uzvārds" (pēc A. Čehova darba motīviem), Bērzpils jauniešu dramatiskais kolektīvs "Spiļka" (režisore Mairita Rakstiņa) ar skeču "Ēzelis tāds un babušķi", Degumnieku tautas nama amatierteātris "Cits modelis" (režisore Iveta Šķēle) ar skeču "Pēc kāzām" un muzikāli teatrālu uzvedumu "Šikā atlase", Liepnas pagasta dramatiskais kolektīvs "Troksnis" (režisore Inese Toka) ar skeču "Nu gluži kā dzīvē...", Stāmerienas amatierteātris "Spēle" (režisore Ilvita Kļaviņa) ar skeču "Degpirts", Krišjāņu tautas nama dramatiskais kolektīvs (režisore Inese Kalniņa) ar skeču "Bet tā taču ir" (pēc I. Vetriņas stāsta motīviem), Zvārtavas pagasta amatierteātris (režisore Dagnija Pakalne) ar skeču "Dzīve Valkas novadā".

Rugāju novada Lazdukalna saieta nams bija skatītāju pārpildīts, un smiekli karaliskajā pasākumā skanēja nepārtraukti. Tas liecināja par to, ka skatītāji aktierus ir sapratuši.

Pēc skeču rādīšanas, kā jau karaliskā pasākumā, notika arī karaliska amatierteātru sumināšana. Zālē tika ienests sarkanais paklājs, un uz skatuves aicināti visi kolektīvu vadītāji un aktieri, kas saņēma Rugāju novada sarūpētās dāvanas par sniegumu un ieguldīto darbu.

Pēc pasākuma aktieri un kolektīvu vadītāji atpūtās, pārrunāja visdažādākos jautājumus un dejoja līdz pat rīta gaismai, muzicējot brāļiem Puncuļiem. Visi dalībnieki bija priecīgi un apmierināti par pasākumu "Karaliskais zibsnis" un jauniegūtajiem draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!