Foto: LETA
Piektdien pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā gulst ziedi un svecītes, pieminot mūžībā aizgājušo britu karalieni Elizabeti II.

Jau ziņots, ka karaliene devās mūžībā 96 gadu vecumā. Viņa bija britu visilgāk valdošais monarhs, tronī pavadot 70 gadus.

Pēc viņas nāves nākamais troņa mantinieks ir viņas 73 gadus vecais dēls princis Čārlzs. Viņš turpmāk oficiāli tiks dēvēts par Čārlzu III, apstiprinājušas karaļnama amatpersonas.

Kā ziņots, Lielbritānijas karaliene Elizabete II ceturtdien atradās ārstu uzraudzībā Balmoralas pilī un pastāvēja bažas par viņas veselību, iepriekš paziņojusi Bekingemas pils.

"Šorīt pēc turpmākas izvērtēšanas karalienes ārsti ir nobažījušies par viņas majestātes veselību un ir ieteikuši palikt medicīniskā uzraudzībā," karaļnama paziņojumu citē raidsabiedrība BBC. Uz Balmoralas pili devās princis Čārlzs, Kornvolas hercogiene Kamilla un Kembridžas hercogs princis Viljams.

Uz pili devās arī citi karaliskās ģimenes pārstāvji, tostarp princis Harijs. BBC vēsta, ka Balmoralā ieradies princis Viljams kopā ar tēvočiem princi Endrū un princi Edvardu, un viņa sievu Sofiju. Kembridžas hercogiene Keita palikusi Vindzorā.

BBC atgādina, ka Elizabetei II jau gadu bijušas veselības problēmas, turklāt veselības stāvokļa dēļ viņa bieži atsevišķus pienākumus uzticējusi princim Čārlzam.

Gan Balmoralas rezidences ārpusē, gan pie Bekingemas pils jau ceturtdienas pēcpusdienā sāka pulcēties cilvēki. BBC vēsta, ka karogs pie Bekingemas pils ir nolaists pusmastā.

Lielbritānijā izsludināts desmit dienu ilgs sēru periods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!