Foto: LETA
Svētdien, 1. maijā, Rīgā kupls velobraucēju pulks devās masveida braucienā pa pilsētas ielām, tādā veidā cenšoties vērst uzmanību uz veloinfrastruktūras problēmām pilsētā.

Valsts policijā portālam "Delfi" iepriekš atzina, ka šis jautājums ir aktuāls, taču gan pašiem dalībniekiem, gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem nepieciešams atcerēties par drošības riskiem, ko var radīt šāda masveida braukšana, kas bieži vien saistīta ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Policijā arī atgādina, ka viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kas jāņem vērā, ir tas, ka visiem satiksmes dalībniekiem pārvietojoties kopīgi satiksmē ir jāievēro cieņa vienam pret otru, piemēram, gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance.

Būtiski atcerēties, ka velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus.

Tāpat jāņem vērā, ka braucot ar velosipēdu pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam – tātad velosipēdu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu.

Piedaloties ceļu satiksmē ar velosipēdu ir jāparūpējas arī par savu drošību – vēlams uzlikt aizsargķiveri, bet jāatceras, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam tā ir obligāta, kā arī pareizi jāaprīko velosipēds ar gaismu atstarojošiem elementiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!