Foto: Jānis Puķītis
No Brīvības pieminekļa līdz piemineklim Pārdaugavā, Uzvaras parkā, 20. maijā plānoto gājienu "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" pašvaldībai šobrīd nav pamata aizliegt, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Domē skaidro, ka pašvaldībai gājienus, piketus un sapulces ir tiesības tikai ierobežot likumā noteiktajā kārtībā.

Proti, gājieni nav jāsaskaņo, jo tie ir atļauti pēc būtības, kas ir savādāk nekā publisku pasākumu gadījumā, kurus pašvaldība var saskaņot vai arī nesaskaņot.

Gājiena organizatori aicina 20. maijā pulksten 18 doties kopīgā "miermīlīgā gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Okupācijas piemineklim".

"Mūsu prasība – nekavējoties nojaukt Okupācijas pieminekli! Nebūsim lupatas, aizstāvēsim savas Brīvās Latvijas tiesības pastāvēt bez okupācijas rēgiem. Latvijas mugurkauls nav tikai valdība, Latvijas mugurkauls ir latviešu tauta!" izsakās gājiena organizatori.

Gājiena organizatoru vidū ir mūziķis Ralfs Eilands, iepriekš Daugavpilī notikušā gājiena "Latvija atbalsta Ukrainu" idejas autors Ģirts Kalniņš, kā arī brīvprātīgais, kurš ved uz Ukrainu automašīnas, Reinis Pozņaks.

Kā vēstīts, 11. maija pievakarē "Ziedot.lv" platformā tika uzsākta ziedojumu vākšana Pārdaugavā, Uzvaras parkā esošā pieminekļa nojaukšanai.

Līdz pirmdienas pēcpusdienai šim mērķim bija saziedoti jau vairāk nekā 250 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!