Foto: LETA
Pēc Rīgas pilsētas būvvaldes uzdevuma tiek gatavots konservācijas projekts pussabrukušajam namam Buru ielā 9.

Būvvaldes pārstāve Ilze Žūka paskaidroja, ka būvvalde SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir uzdevusi nekavējoties pārtraukt avārijas ēkas ekspluatāciju un veikt nama konservāciju.

Kā pastāstīja "Rīgas namu pārvaldnieka" preses pārstāve Santa Vaļuma, pašlaik dzīvojamā māja ir noslēgta, ir veikta daļēja mājas konservācija - noslēgti logi un durvis, lai nepiederošām personām liegtu piekļuvi ēkai. Mājas konservācijas projekts ir izstrādes stadijā un tuvākajā laikā tikšot pabeigts.

Tikmēr mājas dzīvokļu īpašnieki joprojām nav vienojušies par nama turpmāko likteni. Pēdējā sapulce tika rīkota 28.aprīlī, kad uz to ieradās 22 no 29 īpašumu pārstāvjiem, tādēļ arī šajā sapulcē kvoruma trūkuma dēļ lēmums par nama turpmāko likteni netika pieņemts, pastāstīja Vaļuma.

Esošajā situācijā "Rīgas namu pārvaldnieks", ņemot vērā 28.aprīļa kopsapulces rezultātu, izvērtēs tālākās iespējamās darbības, kā rīkoties, kad dzīvokļu īpašnieku kopība vairākkārtīgi nevar vienoties un pieņemt vienotu lēmumu par mājas tālāko nākotni.

Jau ziņots, ka notikušas jau trīs dzīvokļu kopīpašnieku sapulces, tomēr nevienā no tām lēmums nav pieņemts, jo, lai lemtu par nama konservāciju vai demontāžu, nepieciešama visu dzīvokļu īpašnieku dalība.

Jau ziņots, ka 7.martā ap plkst.23 Rīgā, Buru ielā 9, sabruka kādas divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī tika bojāta mājas ārsiena. Pēc būveksperta konstatētā, pie ēkas iebrukšanas vainojami gan gruntsūdeņi pagrabā, gan nokrišņi no blakusesošās mājas jumta, gan arī iedzīvotāju patvaļīgi izveidotā iekšējā kanalizācija, kas 1900.gadā celtajai ēkai nav piemērota, kā arī vairāk nekā 100 gadus vecās, neatjaunotās ēkas tehniskais stāvoklis. Kopumā šīs ēkas atjaunošana pašreizējā stāvoklī vērtējama kā nelietderīga, un tam būtu nepieciešami lieli ieguldījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!