Foto: Vida Press

Pagājušajā gadā Valsts policija (VP), pārbaudot audiovizuālā satura legalitāti, sāka 13 kriminālprocesus, savukārt šī gada pirmajos trīs mēnešos – četrus. To, kādas tendences vērojamas nelegālā televīzijas satura piedāvāšanā Latvijas iedzīvotājiem un kāds ir šī pakalpojuma sniedzēja profils, preses konferencē medijiem stāstīja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Vitālijs Polovinskis, kā arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Savukārt šī gada pirmajos trīs mēnešos ir veiktas 294 šādas pārbaudes, uzsākot 16 administratīvā pārkāpuma lietas un četrus kriminālprocesus, un kriminālvajāšanai nodotas divas lietvedības, pauda Polovinskis.

Foto: Zane Bitere, LETA

"Pārbaudes veicam plānoti kopā ar kārtības policiju un VP reģionālajām pārbaudēm. Raksturojot cilvēkus, kas nodarbojas ar minētā pakalpojuma sniegšanu un nodrošināšanu – parasti tas ir vīrietis 35, 40 gadu vecumā, kam ir iepriekšējā pieredze uzņēmumā, kas nodrošina televīzijas un interneta pakalpojumus. Šim cilvēkam ir iespēja iegūt iekārtas no Krievijas. Parasti tas ir "Tricolor TV" vai "NTV plus", kas nodrošina iespējas pieslēgties saturam. Šis cilvēks, paralēli tam, ka instalē un pieslēdz iekārtas, arī izskaidro lietošanas noteikumus un nodrošina iespēju klientiem veikt apmaksu," sacīja VP pārstāvis Polovinskis.

"Kastītes", ne satelīta šķīvji

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!