Foto: LETA/Privātais arhīvs
Latvijas hokeja izlases vārtsarga un bronzas medaļnieka Artūra Šilova vecmāmiņa Irina Šilova izgāzusies valsts valodas prasmes pārbaudījumā, sociālajos tīklos vēsta aktīviste Olga Petkeviča. Portālam "Delfi" gan iespēja aprunāties ar pašu kundzi tika liegta, jo viņai patlaban esot pasliktinājusies veselība un ar medijiem Irina Šilova nevēloties komunicēt – tā skaidro aktīviste.

"Irina Šilova nav nokārtojusi valsts valodas pārbaudi uz A2 līmeni šovasar. Viņa ir tā, ko daži nosauc un uzskata par "rašistu sērgu", kas būtu jānosit," vietnē "Facebook" raksta daugavpiliete Petkeviča, kura kopš prasības par valsts valodas prasmes pārbaudi Krievijas pilsoņiem un termiņuzturēšanās atļaujas turētājiem aktīvi iestājas par krievvalodīgo tiesībām.

"Latvieši, attopieties! Jūsu nacionālās izlases vārtsargs tapa par tik izcilu sportistu, tai skaitā pateicoties Krievijas pensijai, ko maksāja viņa vecmāmiņai un ar kuru viņa apmaksāja treniņnometnes un iegādājās hokeja inventāru," vēsta Petkeviča.

Kā stāsta Petkeviča, ar Irinas kundzi aprunāties neesot iespējams, jo viņa to nevēlas, turklāt kundzei esot pasliktinājusies veselība. Šilova pati dzīvo Ventspilī, bet pārbaudi kārtojusi Liepājā.

Irina Šilova ir Krievijas pilsone. Viņa Latvijā nonākusi 1980. gadā, gadu pēc tam, kad Karaļaučos apprecējusies ar Latvijas pilsoni. Vīramāte bijusi latviete.

Pēc PSRS sabrukuma Šilova ieguvusi nepilsones statusu, turklāt viņai bijis grūti ar darba atrašanu latviešu valodas neprasmes dēļ.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!