Foto: Latvijas armija

Informatīvo materiālu par rīcību ārkārtas situācijās sagatavošana un izplatīšana varētu izmaksāt 144,4 tūkstošus eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais informatīvais ziņojumus, kuru otrdien skatīs valdība.

IeM sadarbībā ar Aizsardzības ministriju izvērtēja Saeimas Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa 2015. gada 18. marta vēstulē norādīto informāciju un, ņemot vērā gan iedzīvotāju interesi par informatīviem materiāliem attiecībā uz rīcību ārkārtas gadījumos, gan to, ka arī citās Eiropas Savienības un pasaules valstīs civilās aizsardzības sistēmas ietvaros tiek izplatīta šāda informācija atbilstoši apdraudējumiem, kas ir raksturīgi attiecīgajās teritorijās, uzskata, ka jāturpina esošās iestrādes un atkārtoti jāizplata jau sagatavotie informatīvie materiāli iedzīvotājiem.

Informatīvā materiāla iedzīvotājiem - ilustrēts buklets ar četriem locījumiem - izmaksas varētu būt apmēram 0,0534 eiro (bez PVN) gabalā. IeM apzinājusi divus informatīvā materiāla iedzīvotājiem iespējamos izplatīšanas veidus - neadresēti sūtījumi mājsaimniecību pastkastītēs (958 660 pastkastītes) un informatīvo materiālu izvietošana valsts un pašvaldības iestādēs, paredzot arī informatīvo materiālu izplatīšanu iestāžu apmeklētājiem, kā arī pasākumos, kurus rīko iestādes vai piedalās tajos.

Saskaņā ar aplēsēm izmaksas neadresētiem sūtījumiem mājsaimniecību pastkastītēs būtu 79,8 tūkstoši eiro (ar PVN), bet informatīvo materiālu izvietošana valsts un pašvaldības iestādēs izmaksātu 64,61 tūkstoti eiro (ar PVN). Kopumā informatīvo materiālu sagatavošana un izplatīšana izmaksātu 144,42 tūkstošus eiro.

Izmaksas ir orientējošas, jo veidotas, balstoties uz noslēgtajiem līgumiem par drukas pakalpojumiem un sniegto informāciju par izplatīšanas izmaksām, norāda IeM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!